[Waiting for user feedback] Cannot add new post field, will delete some of my existing post fields in custom

This is the community support forum for Types plugin, which is part of Toolset. Toolset is a suite of plugins for developing WordPress sites without writing PHP.

Everyone can read this forum, but only Toolset clients and people who registered for Types community support can post in it.

Our next available supporter will answer your ticket in about 2.49 hours from now. Thank you for your understanding.

You are not logged in. You can view support threads, but not post.
If you are already logged in, please refresh your browser.

Related documentation: Adding Custom Fields to WordPress

This topic contains 1 reply, has 2 voices, and was last updated by  Noman 1 week, 4 days ago. The support staff assigned to this topic is Noman.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
Author
Posts
#577205

I am trying to: Add a checkbox/radio items and new custom post fields but once I update it deletes some of my existing post fields

#577352

Noman
Forum moderator

Supporter languages: English (English )

Supporter Timezone: Asia/Karachi (GMT+05:00)

Hi Tim,

Thank you for reaching out to us.

1. MySQL 5.1.73 version in your site, is lower than the required for Toolset. Please upgrade MySQL version and see if this resolves the issue: https://wp-types.com/toolset-requirements/

2. Please increase MaxInputVars to 5000 or 10000, currently its value on the server is 1000. You may need to contact your website hosting company to change this for you or change it from your server control panel.
https://themes.artbees.net/docs/increase-max-input-vars/

3. Also I can see that you are using older version of WPML Multilingual CMS and WPML String Translation plugins. Please update ALL WPML plugins to it latest official release. Or you can download it from your account:
https://wpml.org/account/downloads/

4. If still issue persists, then please try to check it by deactivating all third-party plugins (except Toolset) and switching back to the Default Theme (e.g. Twenty Seventeen theme) to see for any possible conflicts with any of the plugins or themes?

5. Please Enable WordPress debugging in your site and look for any errors on the site while running update process or in error_log file: https://wp-types.com/documentation/user-guides/debugging-toolset/

Thank you

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)

You are not logged in. You can view support threads, but not post.
If you are already logged in, please refresh your browser.